Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofpeertjes in portsaus

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 1 kilo stoofpeertjes (liefst zo klein mogelijk)* 4 deciliter water* 2 kaneelstokjes* 2 eetlepels aardappelmeel* 4 eetlepels water* 2 deciliter Rode Port* 6 eetlepels suiker



BIJGERECHTBereiden kan een dag van te voren!

Bereidingswijze

* Stoofpeertjes schillen (steeltjes laten zitten).* In pan doen: peertjes, port, 4 deciliter water, kaneelstokjes en suiker.* 60 Minuten zachtjes laten koken.* Kaneelstokjes verwijderen.* Met schuimspaan peertjes uit pan nemen en in schaal doen.* In kopje aardappelmeel met 4 eetlepels water tot glad papje roeren.* Al roerende aan stoofpeertjesvocht toevoegen.* Blijven roeren tot lichtgebonden saus.* Over peertjes schenken.* Laten afkoelen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top