Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

koekjes

Door: emmalee

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 5 personen


200 g bloem
100g witte basterdsuiker
150g koude boter
1 eidooier


Verder heb je nodig


Keukenmachine of met de hand


Makkelijk zandkoekjes deeg

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boem en suiker boven kom zeven.
boter in stukjes snijden in bloem/suiker mengsel tot boter zo klein is als erten

Bereidingswijze

Massa met koele hand kneden.
als deeg plakkerig word eventjes terug in koelkast zetten.
deegbal in plastic folie en 30 min in koelkast zetten.
oven verwarmen op 175 graden
bakplaat invetten of met bakpapier.

koekjes maken:
werkplek met bloem bestuiven en uitrollen tot lap van 40x40 en 3a4mm dik.
nou lekker uitseken met wat je wilt.
viguurtjes op ingevette bakplaat leggen
koekjes in midden oven in 15a 20 minuten lichtbruin gaar bakken.
als de koejes nog warm zijn van bakplaat afhalen.

Serveertip

Extra met grafgehakte noten,chocolade og gedroogd fruit.

Of met kruiden kaneel, gember og koekkruidem.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmalee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top