Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree


HULPMIDDELEN

Grote koekenpan zodat alle stukjes vlees de pan raken

Spezzatino alla panne

Heerlijke varkenshaas in een romige saus.


Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Peterselie in toefjes verdelen. Varkenshaas in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de varkenshaas in gedeelten zodat deze snel bruin en rose bakken (vlees mag niet te gaar worden!). Bestrooien met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en hou dit warm. Bak in het overgebleven bakvet de uien, paprika en champignons op hoog vuur 5 minuten. Tomatenpuree erbij en even meebakken. Afblussen met cognac. Slagroom toevoegen en op hoog vuur tot gebonden saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een scheutje tabasco. Vlees door de saus mengen en nog even doorwarmen (zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt!)
Strooi de gesneden peterselie over het gerecht.

Serveertips

Heerlijk met tagliatelle. Rijst, gebakken aardappelen of een andere pasta kan natuurlijk ook. Broccoli, sperziebonen, doperwten sla, alles smaakt er voortreffelijk bij.

Bron

Chefkok Gaetano Sergio



Leuk recept? Deel het
Reacties (38)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top