Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Groentelasagne

Groentelasagne

Door: mgeldof

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1 aubergine
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, gehalveerd en in plakken
3 paprikas (rood, groen, geel), zaadjes verwijderd en in blokjes
225 g gemengde paddestoelen, in plakjes
2 stengels selderij, in plakjes
1 courgette, in blokjes
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl komijn
2 tomaten, gehakt
3 dl passata (gezeefde tomaten)
2 el fijngehakt basilicum
8 niet-voorgekookte vellen lasagne verdi
zout en peper

Kaassaus:
2 el boter en margarine
1 el bloem
1,5 dl groentebouillon
3 dl melk
75 g geraspte cheddar
1 tl (dijon)mosterd
1 el fijngehakt basilicum
1 ei, geklopt



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de aubergineplakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten staan.
Spoel ze af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en het knoflook 1/2 minuten.
Voeg de paprika┬┐s, de paddestoelen, de selderij en de courgette toe en bak het geheel al roerend 3/4 minuten.
Roer de kruiden erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
Roer de tomaten, de passata, het basilicum erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Smelt de btoer in een pan.
Roer de bloem erdor en bak het 1 minuut.
Haal de pan van het vuur, roer de bouillon en de melk erdoor, zet de pan weer op het vuur en voeg de helft van de kaas en de mosterd toe.
Laat het al roerend indikken.
Roer het basilicum erdoor.
Haal de saus van het vuur en roer het ei erdoor.
Leg de helft van de lasagne in een Ovenschaal.
Scheo de helft van de groentevulling erop en de helft van de aubergine.
Herhaal dit en eindig met de kaassaus.
Bestrooi het met kaas en bak hem 40 minuten in de oven (180 C).



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgeldof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top