Kerst-kalkoenstoofpotje met peer en sperziebonen

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Stuk kalkoenfilet van ca. 500 gram 200 gram ontbijtspek 2 ? dl vleesbouillon 2 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden 750 gr sperziebonen gesneden 500 gram wat harde peren majoraan zout en pepereventueel scheutje port.


Een leuk, makkelijk , lekker en Culinaire KALKOEN-STOOFPOTJE met peer. De kalkoenfilet wordt omwikkeld met ontbijtspek, deze word dus ook absoluut niet te droog door het ontbijtspek. Heerlijk om eventueel nog een klein scheutje port toe te voegen.
Lekker met gebakken krieltjes!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Omwikkel het kalkoenvlees met de plakjes ontbijtspek en leg het vlees in een braadslee. Bak de filet 30 minuten in de oven. Leg daarna het vlees in een pan en schenk de vleesbouillon erbij. Voeg ui ringen, sperziebonen, de reepjes peer , zout , peper en majoraan toe. Laat het gerecht dan 20-30 minuten zachtjes stoven tot de sperziebonen gaar en de reepjes peer zacht zijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies