Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gebakken champignons in witte-wijnsaus met bosuitjes

Door: amcsnijders

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


? 250 gr. champignons
? 1 bosje bosuitjes
? 25 gram boter of margarine
? 2 teentjes knoflook
? 1 dl droge witte wijn
? 1/8 liter slagroom of roomculinair
? ? kippenbouillontablet
? peper en zout
? 1 eetlepel fijngehakte peterselie



Een feestelijk een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. In plaats van champignons kun je ook een mengsel maken van allerlei andere paddestoelen. Bijvoorbeeld oesterzwammen, cantharellen en/of kastanjechampignons.Succes verzekerd! Ook lekker als luchgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren (kleintjes doormidden). Maar de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime Koekenpan en bak hierin de uiringetjes in ca. 1 min. Al omscheppend op hoog vuur. Bak de champignons en de uitgeperste knoflook ca. 3 minuten mee. Schenk de wijn en de (slag)room in de pan, doe het ? bouillontablet erbij en breng alles aan de kook. Laat de saus op hoog vuur in ca. 3 minuten inkoken tot de saus lichtgebonden is. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Serveer er stokbrood bij. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amcsnijders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top