Gefrituurde bloemkool roosjes

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Bloemkool roosjes, 1 citroen, 1 el (zoute) soja, 1 takje peterselie, peper, 1 dl bier, 1,5 dl melk, 1 ei, 135 gr bloem en 1 el ketjap.

HULPMIDDELEN

pan, friteuse, mixer of roede.


Voorbereiding

Snij bloemkool in roosjes, maak beslag van 1dl bier, 1,5 dl melk, 1 ei, 135 gr. bloem en scheutje ketjap.

Bereidingswijze

Bloemkoolroosjes blancheren tot "beet" gaar zijn. Direct daarna goed afgieten met koud water, uit laten lekken en daarna de bloemkool roosjes koud kruiden met wat peper, gehakte peterselie, citroensap en zoute soja (dit laatste doe ik altijd met een kwastje)
Roosjes daarna door beslag halen en krokant bakken in hete olie.

Serveertips

Heerlijk in combinatie met aardappelsoesjes (zie recept).
Met beslag is natuurlijk ook met andere (beetgare of knapperige) groenten te combineren. Beslag kan ook zonder ketjap en is nog extra te kruiden met wat djinten en ketoembar. Gebruik beslag ook eens met reepjes kip, kruid de kip dan extra met wat zout, peper en knoflook poeder.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaajsreban
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies