Staartvis met prei

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 stukken staartvis (diepvries)
- 4 dikke preien
- 2 dl room
- 1 dl droge witte wijn
- het sap van 1/2 citroen
- 3 eetl. boter
- tijm
- laurier
- nootmuskaat
- peper en zout


Een streling voor het oog en een feest in de mond...
Met een beetje voorbereiding maakt u deze klassieker in een kwartiertje klaar. Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding (15 min.)recept van het artikel Feestmenu's

Voorbereiding

Laat de staartvis grotendeels ontdooien (? 3 u op kamertemperatuur of 10 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm lang.

- Haal een zestal preibladeren af en hou ze opzij. Er mag gerust wat groen aanblijven
(? 3 cm). Snij het wit van de preien in zeer fijne ringen.

- Snij de preibladeren in lange repen van 2 a 3 cm breed. Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar.

Bereidingswijze

Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de gesneden prei in. Roer om, kruid met nootmuskaat, peper en zout en bevochtig met 2 dl water. Dek af en laat zachtjes gaar stoven (10 min.).


Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen. Werk af met 1 eetl. boter.


Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in.
Kruid met peper en zout, nootmuskaat, tijm en laurier. Besprenkel met citroensap en giet er de witte wijn over. Dek af en laat 10 min. garen.


Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht. Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

Serveertips

Schik de gestoofde prei in boogvorm op de borden en leg enkele pakjes met staartvis in de holte. Serveer met natuuraardappelen of hertoginnenaardappeltjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske...
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies