Cantharellensoep

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 sjalotje, 1/2 teentje knoflook, 150 gr cantharellen, 175 gr aardappels, 15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, 6 dl runderbouillon, 1 el olijfolie, 0,25 dl witte wijn, 2 takjes tijm, 1 eierdooier, 0,8 dl room, 4 plakjes bladerdeeg, peper, zout.


Lekker kerstsoepje

Voorbereiding

Hak het sjalotje en de knoflook. Snijd de cantharellen in stukjes, houd enkele mooie kleine exemplaren apart. Schil de aardappeln en snijd hem in kleine blokjes. Week het eekhoorntjesbrood in wat hete bouillon.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook, gesneden cantharellen, aardappel en uitgelekte en in stukjes gesneden eekhoorntjesbrood enkele minuten. Blus het geheel af met de wijn. Schenk de bouillon en het weekvocht van het eekhoorntjesbrood in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en doe de tijm in de soep. Laat de soep volledig afkoelen.
Smeer de buiten-bovenrand van 4 ovenvaste soepkommen in met wat losgeklopte eidooer. Zet de kommen op zijn kop, zodat het eigeel niet gaat uitlopen. Klop de slagroom stijf. Verwijder de tijm en schep de soep in de kommen. Doe de apart gehouden cantharellen in de soep en schep de room op de soep. Snijd uit de deegbladerplakjes rondjes, wat groter dan de kommen. Bestrijk de rand van het deeg met eidooer en dek de kommen hiermee af. Druk de randen goed aan. Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met eidooier en zet de kommen 20 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer de catharellensoep direct.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies