Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaas-Suikerbrood

Speculaas-Suikerbrood

Door: denbraber

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2003

Ingrediënten


- 500 gram tarwebloem,
- 50 gram basterdsuiker,
- 6 gram gist,
- 20 ml (maiskiem/zonnebloem)olie,
- 15 gram speculaaskruiden,
- 10 gram zout,
- 1 ei aanvullen met water tot 300 ml,
- 150 gram suikerparels


Verder heb je nodig


Broodbakmachine


Heerlijk zoet brood voor koude winterdagen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stel de broodbakmachine in op stand Zoet brood.

Bereidingswijze

Alle ingredienten, behalve de suikerparels in de broodbakmachine doen. Zorg ervoor dat zout en gist niet met elkaar in contact komen.

Stel de machine in op zoet brood en laat alles mengen en rijzen. Vlak voor de laatste rijzing het deeg eruit halen. 1/4 deel van het deeg apart houden, de suikerparels door het grootste deel van het deeg kneden. Het resterende deeg uitrollen en om het suikerpareldeeg heenvouwen. Terugplaatsen in de broodbakmachine, nadat je de deeghaken verwijderd hebt. Nu nog voor de laatste keer laten rijzen en dan afbakken.


Serveertip

Lekker met boter bij de koffie, of voor de zoetekauwen, met zoet broodbeleg of zelfs kaas!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van denbraber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top