Appelcrumble

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150gr bloem,80gr suiker, snufje zout, 50gr blanke hazelnoten,75gr boter, 750gr zachtzure appels,3/4 theelepel kaneel, 40gr rozijnen, 1 vanille stokje, 1dl.slagroom, 300ml vanillevla.

HULPMIDDELEN

4 hoge (hitte bestendige) schaaltjes, Vershoud folie.


Lekker eenvoudig nagerecht.

Voorbereiding

Zeef de bloem en meng het met de suiker en ietsje zout.
Hak de hazelnoten en schep ze erdoor.
Vet de schaaltjes in.
Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht 200).
Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snij in halve partjes.
Meng de appel met 40gr suiker en kaneel en rozijnen en verdeel over de schaaltjes.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en schenk deze in een dun straaltje over het bloem mengsel.Kneed het mengsel kruimelig en zet afgedekt met de folie 10 min. in de koelkast.
Verdeel het deeg over de appel. Laat de appelcrumble midden in de oven in ca. 25 min. gaar worden
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg boven de slagroom uit en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zeef de room en laat afkoelen.
Roer de room door de vla en serveer het bij de warme appelcrumble.

Serveertips

Ook lekker met Kaneelijs en een klein scheutje bruine rum.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaatmossel47


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Paarskleurige deegroller met spiraaltjes motief als relief.

van 7,95
Alleen vandaag 5,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In aanloop naar Pasen vind je de leukste recepten voor op de brunchtafel op Smulweb. Hou de blog in de gaten voor leuke DIY`s en tafel tips. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies