Gesmoorde witlof met suiker en bouillon

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 gr boter of margarine
1,5 eetlepel rietsuiker
750 gr witlofstruikjes
1/2 dl runderbouillon (tablet)


Smoren is een smaakvolle bereidingswijze voor groenten

Voorbereiding

In pan boter smelten en hierin de rietsuiker laten smelten.
Witlofstronkjes in de lengte doorsnijden. De gehalveerde witlof in de pan leggen met het boter en suikermengsel. Goed wentelen, zodat het mengsel over de stronkjes is verdeeld.

Bereidingswijze

Runderbouillon toevoegen en witlof afgedekt in 20-25 minuten zachtjes gaarsmoren. Af en toe omscheppen. Zonodig nog iets runderbouillon toevoegen.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies