Gesmoorde witlof met suiker en bouillon

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 gr boter of margarine
1,5 eetlepel rietsuiker
750 gr witlofstruikjes
1/2 dl runderbouillon (tablet)


Smoren is een smaakvolle bereidingswijze voor groenten

Voorbereiding

In pan boter smelten en hierin de rietsuiker laten smelten.
Witlofstronkjes in de lengte doorsnijden. De gehalveerde witlof in de pan leggen met het boter en suikermengsel. Goed wentelen, zodat het mengsel over de stronkjes is verdeeld.

Bereidingswijze

Runderbouillon toevoegen en witlof afgedekt in 20-25 minuten zachtjes gaarsmoren. Af en toe omscheppen. Zonodig nog iets runderbouillon toevoegen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies