Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappel

Door: suid-afrika

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


8-10 meduimgrootte-aartapples -
2 mediumgroot uie -
150g spekvleis -
300g sampioene -
250ml gerasperde kaas -
250ml room -
25ml mayonnaise -
sout en peper na smaak



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorverhit die oond tot 180C.
Kook aartappels in skil tot gaar.
Sny uie en braai.
Verwyder uit pan en hou eenkant.
Sny spekvleis in kleiner stukkies en braai in dieselfde pan tot lekker bros.
Verwyder en hou eenkant.
Sny die sampioene en braai.
Skil en sny aartappels in ringe.
Rangskik laag aartappelringe in gesmeerde oondskottel.
Gevolg deur laag uie, laag sampioene, laag spekvleis en laag kaas.
Geur na smaak met sout en peper.
Herhaal met nog 'n laag aartappelringe, sprinkel weer 'n bietjie sout.
Sprinkel peper bo-oor meng room en mayonnaise, giet oor gereg.
Sprinkel kaas bo-oor en bak 30 minute in voorverhitte oond tot mooi bruin.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top