Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Speculaas Boterkoek

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


200 gr bloem - zout -150 gr witte basterdsuiker - 2 el speculaaskruiden - 200 gr koude boter - 1 los geklopt ei - 2 tl amandelessence(Baukje) - wat (koffie)melk - 3 eetl amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Keukenmachine of Mixer - boterkoekvorm 24 cm doorsnede
(ik heb deze keer 2 vormen van 18 cm doorsnede gebruikt)

Speculaasboterkoek in wording
Speculaasboterkoek

Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem met een snufje zout, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom.
Voeg boter in kleine stukjes, 1/2 los geklopt ei en de amandelessence toe.
Meng dit tot een samenhangend mengsel.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede in en bestuif deze met bloem of paneermeel.
Druk het deeg uit in de vorm.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei vermengd met een beetje (koffie)melk en bestrooi het met amandelschaafsel.
Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 min. gaar.
Laat de koek in de vorm afkoelen.

Serveertip

Met Sinterklaas en de tijd ervoor.

Bron

???onbekend



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top