Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champignonsoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gram champignons
250 gram rundergehakt
3 kruidenbouillontabletten
1 handje vermicelli (engelenhaar of fijn)
1 bosje peterselie
2 tot 2 1/2 liter water


HULPMIDDELEN

Grote pan


Een niet gebonden champignonsoep, makkelijk te maken en niet vet (recept is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder)

Voorbereiding

Snijd de champignons in schijfjes.
Draai balletjes van het gehakt.

Bereidingswijze

Breng 2 tot 2 1/2 liter water aan de kook in een grote pan.
Als het water kookt de kruidenbouillontabletten hierin doen en daarna de gehaktballetjes. Als de gehaktballetjes boven komen drijven de champignons toevoegen en daarna de vermicelli. Tot slot de (onder de kraan afgespoelde) peterselie boven de pan knippen.
De soep ongeveer 10 minuten laten koken.

Serveertips

Geen



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonneq
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top