Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champignonsoep

Door: yvonneq

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


150 gram champignons
250 gram rundergehakt
3 kruidenbouillontabletten
1 handje vermicelli (engelenhaar of fijn)
1 bosje peterselie
2 tot 2 1/2 liter water


Verder heb je nodig


Grote pan


Een niet gebonden champignonsoep, makkelijk te maken en niet vet (recept is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de champignons in schijfjes.
Draai balletjes van het gehakt.

Bereidingswijze

Breng 2 tot 2 1/2 liter water aan de kook in een grote pan.
Als het water kookt de kruidenbouillontabletten hierin doen en daarna de gehaktballetjes. Als de gehaktballetjes boven komen drijven de champignons toevoegen en daarna de vermicelli. Tot slot de (onder de kraan afgespoelde) peterselie boven de pan knippen.
De soep ongeveer 10 minuten laten koken.

Serveertip

Geen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonneq
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top