HAMMOUSE MET MANDARIJNEN COMPOTE

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

200 gram achterham
1 dl slankroom
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel roze peperbessen
zout
peper

1 sjalotje
1/2 kleine rode paprika
1 eetlepel olie
1 blikje mandarijntjes (400 gram)
2 eetlepels citroenmarmelade
gembersiroop

HULPMIDDELEN

Foodprocessor


Voorbereiding

De ham in een foodprocessor pureren.
De slankroom stijf slaan.
Voor de saus het sjalotje pellen en fijn snipperen.
De paprika van zaadjes ontdoen en het vruchtvlees in zeer dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

De hampuree voorzichtig vermengen met de stijgeslagen room, de mayonaise, het citroensap en de rode peperbessen.
De mousse op smaak brengen met zout en peper.
De mousse in een kom tot gebruik in de koelkast zetten.
Voor de compote de olie verhitten en de fijn gesnipperde sjalot hierin glazig fruiten.
De reepjes paprika toevoegen en bakken tot ze zacht zijn.
De mandarijntjes laten uitlekken en door het paprikamengsel scheppen.
De compote op smaak brengen met citroenmarmelade en gembersiroop en laten afkoelen.
Midden op elk bord wat ezelsoren (veldsla) leggen.
Van de mousse met een lepel balletjes vormen en de balletjes op de sla leggen. De mandarijnencompote er apart bij serveren.

Serveertips

Garneren met handje ezelsoren (veldsla)

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies