Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pompoen met kokos soep

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

325 gr verse pompoen

2 theelepels vers lime-sap

75 gr (1/3 kopje) gedroogde garnalen

2 sjalotten

2 verse rode pepers

2 verse groene pepers

1 theelepel trassi

250 ml (1 kopje) dikke kokosolie

750 ml (3 kopjes) dunne kokosolie

zout naar smaak

4 verse zoute basilicum-bladeren



Gaeng Liang Fug Thong;

Bereidingswijze

Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter zodat de pompoen bij het koken niet uit elkaar valt.

Giet het lime-sap over de pompoen en laat hem 20 minuten staan.

Doe de gedroogde garnalen, sjalotten, pepers en trassi in een vijzel en stamp totdat een gladde massa is ontstaan.

Giet de dikke kokosmelk in een steelpan en breng ze aan de kook. Voeg onmiddellijk de kruidenmassa toe en laat het geheel, al roerende, vijf minuten koken.

Voeg de pompoen toe, temper het vuur en laat het 10 minuten zacht doorkoken, voeg dan de helft van de dunne kokosmelk toe en breng het met zout op smaak.

Breng de soep opnieuw aan de kook en laat ze doorkoken totdat de pompoen gaar maar niet zacht is.

Voeg uiteindelijk de overgebleven kokosmelk en de basilicum-bladeren toe, roer alles goed door elkaar, breng het opnieuw aan de kook en dien het op.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top