Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

roos van gerookte zalm en makreelsalade op een blini

Door: hlegerstee

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


250 gr gerookte zalm in stroken, 100 gr creme fraiche, 1/2 bakje paarse shiso( kruiden, kan vervangen worden door iets anders), 1/4 bosje bieslook, 2 tomaten, BLINI'S: 1/4 zakje gist, 1,5 dl lauwwarme melk, 7,5 gr eidooier, 50 gr boekweitmeel, 1,5 gr zout, 50 gr gezeefde bloem, 25 gr eiwit, scheutje olijfolie, MAKREELSALADE: 1 makreel, 3 sjalotjes, klein teentje knoflook, scheutje olijfolie, citroensap, 1/2 el tomatenketchup, cayennepeper



Dit gerecht heb ik gemaakt op een zeer culinaire kookcursus, men leert hier allerlei speciale recepten te maken die in een luxe restaurant niet misstaan

Ontdek meer:

Voorbereiding

Blinis: (Blinis zijn kleine russische pannenkoekjes) Meng de gist met de lauwwarme melk, Voeg de eidooier toe. Meng het boekweitmeel en de bloem en het zout, voeg toe aan het melkmengsel en klop dit glad. Klop het stijfgeslagen eiwit er doorheen en een scheutje olijfolie. Laat dit een uur rijzen op een warme plaats. Bak in olijfolie blinis. Een volle eetlepel is een blini (deze worden als een soort toast gebruikt).

Bereidingswijze

Maak van de zalm roosjes door de stroken op te rollen. Zet dit even in de koelkast. Makreelsalade: Pluk de makreel (let op graatjes) en meng deze met de fijngesnipperde sjalotjes en de uitgeperste knoflook. Voeg naar smaak tomatenketchup, cayennepeper, citroensap en een scheutje olijfolie toe. Meng dit goed doorelkaar, voeg om een smeuigge massa te krijgen iets van de creme fraiche toe. Garneringntvel de tomaten, verwijder zaadjes en snij in hele kleine blokjes (concasse). Pluk de shiso en knip de bieslook.

Serveertip

Maak de blinis even warm in de oven. Bedek de blinis met makreelsalade, strijk hierbovenop creme fraiche, zet hierboven op de zalm roos, strooi hierom heen de shiso met de bieslook en de tomatenconcasse.
EET SMAKELIJK!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hlegerstee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top