Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom

Door: carmen_e

  • Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


  • 2 blikjes perzikschijfjes
  • 1 deciliter zoete witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 180 gr. suiker
  • champagne


Verder heb je nodig


  • Een keukenmachine of een zeef
  • een diepvriesdoos
  • evt. een meloenbolletjeslepel
  • hoge champagneglazen
  • sorbetlepels


Een heerlijk drankje dat hoort bij een uitgebreid feestelijk diner en meestal geserveerd wordt tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de perzikschijfjes uitlekken. Pureer de perzikschijfjes in een Keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Breng de wijn met het citroensap en de suiker aan de kook en laat dit 3 min. doorkoken. Voeg de puree toe en roer het geheel goed door. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het afkoelen.

Bereidingswijze

Laat het mengsel in de diepvries in circa 5 uur bevriezen. Roer tussentijds 4 maal met een vork om. Verdeel kleine bolletjes ijs over de hoge champagneglazen (dit gaat heel makkelijk met een meloenbolletjeslepel) en schenk er gekoelde champagne op. Serveer met een sorbetlepel.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carmen_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top