Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Brood

Brood

Door: madamemikmak

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2003

Ingrediënten 4 personen


15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist,
3 dl lauwe melk,
550 gr bakkersbloem,
1 ei losgeroerd,
50 gr boter (gesmolten),
1/2 tl zout,
1/2 tl gemalen kaneel,
snufje geraspte nootmuskaat,
200 gr rozijnen
100 gr krenten''
50 gr oranjesnippers (kleingesneden),
50 gr fijne witte suiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze





Doe de gist in een kom en roer er de melk door.
Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten.
Roer er 100 gr bloem door.
Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt.
Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven.
Kneed alles tot een zacht, glad deeg.
Werk er de vruchten en suiker door.
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume.
Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee.
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200?C.
Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt.
Laat het afkoelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top