Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brood

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist,
3 dl lauwe melk,
550 gr bakkersbloem,
1 ei losgeroerd,
50 gr boter (gesmolten),
1/2 tl zout,
1/2 tl gemalen kaneel,
snufje geraspte nootmuskaat,
200 gr rozijnen
100 gr krenten''
50 gr oranjesnippers (kleingesneden),
50 gr fijne witte suiker



Bereidingswijze





Doe de gist in een kom en roer er de melk door.
Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten.
Roer er 100 gr bloem door.
Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt.
Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven.
Kneed alles tot een zacht, glad deeg.
Werk er de vruchten en suiker door.
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume.
Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee.
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200?C.
Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt.
Laat het afkoelen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top