Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

POMPOEN CHUTNEY

Door: peetersjef

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1 kg. pompoen, 1 kg suiker, 0.4 l azijn,
6 kruidnagels, 10 witte peperbolletjes,
1 koffielepel kaneel



Een chutney van pompoen, die zeer goed past bij wildragout,varkensvlees of ander stoofvlees

Ontdek meer:

Voorbereiding

De pompoen in zeer fijne blokjes snijden of fijn mixen of raspen.

Bereidingswijze

Begin met de azijn, de suiker en de kruiden een halfuur op een zacht vuurtje te laten koken.
Snijd ondertussen de pompoen in kleine blokjes en doe die bij het mengsel.
Laat alles samen nog een uur op een zacht vuurtje koken.
Je krijgt dan een soort confituur. Als die nog niet dik genoeg is na een uur, laat je hem nog even uitdampen.
Giet de kokendhete brij in glazen bokaaltje, dichtschroeven en ondersteboven laten afkoelen.

Serveertip

Heerlijk met wildragout, of ander stoofvlees ook zeer lekker met varkensvlees



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetersjef
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top