Pure chocoladeijs

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 300 ml. volle melk
* 50 gram donkere bastardsuiker
* 30 gram cacaopoeder, gezeefd
* 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
* 150 ml. slagroom
* verse munt om mee te garneren


Heeeel erg chocoladeachtig!

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 10 minuten maken, 20 minuten afkoelen, 4 uur invriezen
Kooktijd: 5 minuten
Calorieeen 377
vet 25 gram

Doe de melk en de suiker in een steelpan en breng het aan de kook. Roer er dan snel de cacao door en voeg de stukjes chocola toe. Haal van het vuur en roer tot de chocola is gesmolten. Laat 20 minuten afkoelen

Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Spatel door het warme chocolademengsel en roer voorzichtig tot het geheel grondig is vermengd. Doe over in een diepvriesbakje en vries 4 uur in of tot het ijs stevig is. Klop het mengsel elk uur door.

Serveer in bolletjes en garneer met de muntblaadjes.

Serveertips

Zelfgemaakt ijs i heerlijk en dit ijsrecept is helemaal geweldig. U kunt het een week of 2 van tevoren maken en 20 minuten voor het serveren uitde vriezer halen om het iets zacht te laten worden!

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleinzuur
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies