Zoete kastanjecreme

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

* 200 gr. gedroogde kastanjes * 2 el ahornsiroop * 1 el citroensap * 1 el geraspte citroenschil * 1/2 a 1 tl vanille-essence *


Deze zoete kastanjecreme smaakt heerlijk op knapperig brood of als topping op warm fruit.

Bereidingswijze

Week de kastanjes een nacht in water. Vul het water eventueel aan tot 1/2 liter en kook hierin de kastanjes ongeveer 1 uur, of tot ze zacht zijn. Giet de kastanjes af (kookwater bewaren) en pureer ze samen met de ahornsiroop, het citroensap en de citroenschil in een foodprocessor of blender tot een romige puree. Is de puree aan de droge kant, voeg dan nog wat kookwater toe. Maak de puree op smaak met vanille-essence. Serveer de puree warm, of laat hem afkoelen en bewaar hem in een jampo in de koelkast.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookschool1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies