Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis

Door: marianneoud

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.



Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met peper en zout Verwarm de olie in de paella pan. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin, Neem hem uit de pan en houd hem warm. Doe het varkensvlees, de worst en de ham in de pan en bak het geheel ongeveer 10 minuten al toerende op een matig vuur. Haal het vlees uit de pan en houd het warm bij de kip. Doe de ui, de knoflook en de paprika in de pan en fruit tot de ui zacht is. Voeg de garnalen en langoustines toe en bak 2-3 minuten op een matig vuur tot ze roze gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Doe het varkensvlees, de worst en de ham terug in de pan. Voeg de rijst, de peterselie, het laurierblad en de saffraan toe. Giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de erwten toe, Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 10 minuten onafgedekt koken. Voeg de kip, garnalen en langoustines toe. Duw de venusschelpen en de mosselen in de rijst met de open kant naar boven. Doe een deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk tot de rijst gaar is. (al dente) en al het vocht opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat hem afgedekt nog 10 minuten staan. Dien de paella in de pan op, gegarneerd met citroen en gehakte peterselie.

Serveertip

Goedd glas wijn er bij!!! YES!!



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top