Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Glimwormpjes

Glimwormpjes

Door: kinder_kok

  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2003

Ingrediënten


Olie
rijstvermicelli (mihoen)
zout


Verder heb je nodig


Stukjes aluminiumfolie
lint


Tractatie halloween / griezelfeest, snack

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit in een wok met deksel een beetje olie.
Doe een handvol vermicelli in de pan en schep het een keer om.
De vermicelli zal meteen opzwellen en knapperig worden.
Schep het uit de pan zolang het nog wit is. Bruin geworden vermicelli is bitter.
Doe voor elke hoeveelheid vermicelli een beetje olie in de pan.
Bestrooi de vermicelli met zout en laat hem afkoelen.

Bereidingswijze

Verpak voor elk kind een handvol vermicelli-wormpjes in een buideltje van aluminiumfolie.
Draai de uiteinden stevig dicht, zodat de vermicelli knapperig blijft.
Bind er een feestelijk lintje omheen.

Serveertip

Serveer de buideltjes in een mooie rieten mand met veel strikken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top