Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie


HULPMIDDELEN

Ovenschaal - koekenpan


Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.

Voorbereiding

Ui schoonmaken en snipperen. Knoflook uitpersen. Doperwten uit laten lekken. Champignons schoonmaken en in grove stukken snijden. Brie in dunne plakken snijden. Ovenschaal invetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Olie verhitten en hierin de champignons op hoog vuur bruin bakken. Uisnippers toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin zijn. Knoflook erbij en even meebakken. Afblussen met witte wijn. Wat laten inkoken. Room erbij. Alles 5-10 minuten laten inkoken tot de massa wat dikker wordt. Op smaak maken met peper, zout en wat tabasco. Uitgelekte doperwten in ovenschaal. Hierover de champignons verdelen. Plakjes aardappel naast elkaar erover verdelen en dan de plakjes brie erop. In het midden van de oven ongeveer 15 - 25 minuten bakken en lichtbruin laten worden. (Als de ovenschotel tevoren is voorbereid en dus koud is moet de schaal zeker 25 - 30 minuten in de oven. Anders is 15 minuten voldoende. Zijn de aardappelen nog niet goed bruin zet de ovenschaal dan even onder de grill.)Garneren met wat gehakte peterselie.

Serveertips

Heel erg lekker met een gemengde salade.



Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top