Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Turkse Sauzijzebroodjes

Door: AnietjesSmulsite

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


8 Plakjes Bladerdeeg/per persoon 2 stuks
1 ei
400 gram Rundergehakt
50 gram Mon chou
50 gram Pijnboompitten
1/2 theelepel Kaneel
1/4 theelepeltje Scherpe rode turkse paprikasnippers/Turkse Toko
zout
Mespuntje Gemalen Kardemom
1 theelepeltje Munt/Fijngesnipperd
2 eetlepels verse Peterselie/ Fijn gesnipperd


Verder heb je nodig


Grote kom om alles te mengen
snijplank om te peterselie en Munt te snipperen
Bakpapier


Heerlijke Lekkernij,Als Lunch of als Tussendoortje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het Bladerdeeg ? 10 minuten ontdooien

Bereidingswijze

Klop het ei los en doe het gehakt in een schaal en doe de helft van het geklopte ei erbij en dan doe je ALLE ingredienten er ook bij en meng het goed door elkaar.
Vorm nu van het gehakt, 8 gelijke grote rolletjes gehakt, en leg die in het midden van het plakje bladerdeeg en vouw en plak het dicht met wat water, en dru een stevig randje rondom met de tanden van een vork.
Leg de Sauzijzebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de Sauzijzebroodjes met de overgebleven geklopte ei.
Verwarm de oven ? 10 min op 220 graden voor en doe de sauzijzebroodjes in het midden van de oven.
Bak het nu af in ? 15 - 20 minuten Gaar en mooi Goudbruin.
Nu zijn ze klaar om te worden gegeten!!

Serveertip

Als Lunch met een heerlijke salade og gewoon als tussendoortje...



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnietjesSmulsite
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top