Kruimeldeeg

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

*250gr bloem
*150gr boter
*2-3 eetl ijskoud water
*zout

HULPMIDDELEN

*keukenmachine
*ovenschaal of taartblik


Basisrecept

Bereidingswijze

Draai bloem boter en zout in een keukenmachine tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
Voeg met draaiende motor voldoende ijswater toe voor een glad deeg.
Kneed het lichtjes door en wikkel het in plastic folie en zet het 30 min. in de koelkast.
Rol het daarna uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 3mm.
Dan heb je genoeg om een taartblik of ovenschaal van 25 cm doorsnee mee te bekleden.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies