Kruimeldeeg

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

*250gr bloem
*150gr boter
*2-3 eetl ijskoud water
*zout

HULPMIDDELEN

*keukenmachine
*ovenschaal of taartblik


Basisrecept

Bereidingswijze

Draai bloem boter en zout in een keukenmachine tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
Voeg met draaiende motor voldoende ijswater toe voor een glad deeg.
Kneed het lichtjes door en wikkel het in plastic folie en zet het 30 min. in de koelkast.
Rol het daarna uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 3mm.
Dan heb je genoeg om een taartblik of ovenschaal van 25 cm doorsnee mee te bekleden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuntje


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies