Bospaddestoelensoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

5 lente-uitjes
500 g gemengde paddestoelen
50 g boter
1 el gehakte tijm
4 dl kruidenbouillon
1 dl witte wijn
2 dl melk
2 dl kookroom
1 el grove mosterd
peper
zout

HULPMIDDELEN

Staafmixer


Voorbereiding

Hak de lente-uitjes fijn en houd het loof apart. Borstel 400 g paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 min. Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 min. Borstel de rest van de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.

Bereidingswijze

Pureer de soep met de staafmixer. Roer de kookroom, de gebakken paddestoelen en de mosterd erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente-uitjes.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies