Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardperen met een notenbodem

Door: marianneoud

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


200 gram hazelnoten fijngehakt 100 gram broodkruim (of paneermeel) 750 gram aardpeer, in schijfjes 65 gram boter 3 dl melk 2 bospeentjes geraspt 1 el peterselie, fijngehakt 1 el maizena



Heel apart!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Maak een deeg van noten, broodkruim, 50 gram gesmolten boter en zout. Beboter een Ovenschaal en verdeel het deeg over de bodem en de randen. Bak het deeg 20 minuten in de over. Kook intussen de aardpeer 10 minuten in een laagje water met wat zout. Giet af en schenk melk bij de aardpeer. Roer er de rest van de boter door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Bind het sausje met de maizena. Vul de deegbodem met het aardpeermengsel. Strooi er de geraspte bospeen over en zet 8 minuten in de oven. Bestrooi met peterselie.

Serveertip

Lekker met een salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top