Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hongaarse Goulash

Door: AnietjesSmulsite

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 Kilo Runderpoulet/Niet te grote stukken.
braadboter voor het vlees aan te bakken.
1/2 Kilo Uien.
1 rode Paprika
1 Gele paprika
1 Groene Paprika
1 klein blikje bonduell erwtjes
4 grote tomaten in stukken gesneden en ontpit.
Scheutje melk
Maizena/ om te binden.
2 Eetlepels Paprikapoeder
1 Klein Blikje Tomatenpuree
2 Tenen Knoflook
2 theelepeltjes Sambal Oelek
Zout en Peper
Kummel en Laurier
Citroen en Een scheut Azijn


Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Braadpan met goed sluitende deksel
Spatel


Een Verukkelijke Goulash, die op veel manieren te eten is...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het Rundsvlees in niet te grote stukken snijden.
En de uien in niet te kleine stukken, en de gele, rode en groene paprika's ook.
Laat het blikje Erwten vast goed uitlekken.
Schil de verse knoflook
Kruid het vlees voor je het gaat aanbakken, met het zout en peper.

Bereidingswijze

Bak het vlees snel bruin aan en doe er meteen na het aanbakken de uien bij en bak mee aan, tot ze glazig zijn.
Dan alle paprika's en erwten en tomaten.Alles even goed aanbakken en dan de rest van de kruiden erbij/Wat kummel erop strooien en wat citroen erin en een scheutje azijn.
Doe er nu het blikje tomaten puree in en roer even goed door.
Als laatste doe je er 2 Laurierblaadjes in en doe er een hele flinke scheut water in zodat alles onder staat.
Breng aan de kook en doe de deksel op de pan en zet op het kleinste pitje en laat vervolgens zo lang mogelijk alles lekker sudderen,? 2 uur, en het liefst nog langer.
Als alles goed heeft gesudderd na ? 2 uur dan even proeven of het vlees goed mals/gaar is.
Je kunt af en toe tussendoor even een keertje doorroeren, maar wel de deksel weer terug op de pan.
Daarna ga je het geheel binden met Maizena en melk.
Doe 3 of 4 theelepeltjes maizena in een schaaltje en doe er een scheutje melk bij er roer heel goed en dan doe je al roerend in de pan het papje erbij,tot het geheel in de juiste dikte gebonden is.

Serveertip

Deze Super lekkere Goulash is heerlijk bij rijst, maar is ook super lekker bij Romige aardappelpuree.
Maar je kunt hem ook lekker soppend eten met Turks Stokbrood./ even vers in de oven opgebakken.
Smakelijk Eten



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnietjesSmulsite
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top