Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kapucijners met appel en ui

Door: lekker-met-fruit

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


1 grote rode appel1 grote uiboter, om te bakken1 eetl. suiker1 theel. kerriezoutversgemalen peper
1 eetl. citroensap of azijn1 pot kapucijners (veldertjes) van ca 400 gr.piccalilly



Ik ben gek op kapucijners en dit is een heerlijke manier om ze te maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de gewassen appel, met schil, in kwarten en snijd de kwarten zonder het klokhuis in
niet te dunne parten.Snijd de gehalveerde ui in de lengte in repen.

Bereidingswijze

Verhit de olie of de boter in een Koekenpan met een anti-aanbaklaag en roer er de suiker
door.Laat de ui omscheppend in de boter glazig fruiten.Voeg de parten appel toe,
bestrooi met kerrie, zout en peper en laat, al omscheppend op middelhoog vuur, bakken
tot de appel begint te kleuren.Breng op smaak met citroensap of azijn.Verwarm
intussen de kapucijners in een pan in hun eigen vocht.Giet ze af en laat uitlekken.
Schep de kapucijners door het appel-uimengsel.

Serveertip

Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij en zet de piccalilly op tafel.Eet smakelijk !



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekker-met-fruit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top