Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Konijn met bockbier en pruimen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

75 gr boter, 3 el olijfolie, 4 (tamme)konijnebillen, 3 grote uien (gehalveerd in ringen), 2 el bloem (gezeefd), 1 tl rozemarijn (gedroogd), 1/2 tl kruidnagelpoeder, peper, zout, 2 dl water, 1 flesje Amstel Herfstbock, potje wildfond, 2 laurierblaadjes, 12 verse pruimen (gedroogd mag ook, maar dan wel volgens gebruiksaanwijzing weken).


HULPMIDDELEN

Braadpan met dikke anti-aanbaklaag bodem.


Echt herfstrecept; tam konijn gestoofd in oa herfst bockbier

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Verhit boter en olie, bak hierin de konijnebillen rondom goudbruin aan. Voeg de uien toe en bak ze met vlees mee tot ze zacht zijn. Strooi er de bloem over, goed doorroeren en minimaal minuutje meebakken. Doe er rozemarijn, kruidnagelpoeder en naar smaak peper en zout bij; giet er 2 dl water bij en blijf goed roeren. Schenk dan het flesje bockbier rustig leeg in de pan en roer tot het niet meer bruist. Doe er de wildfond en laurierblaadjes bij en laat ca 1,5 uur zachtjes pruttelen op een laag vuurtje met de deksel schuin op de pan. Af en toe omroeren. Voeg na 1,5 uur de pruimen toe en laat nog ca 20 minuutjes stoven. Proef het geheel dan en maak zonodig op smaak met peper en zout.

Serveertips

Lekker met rode kool met appeltjes en kruimige aardappelen. Uiteraard een lekker glas bockbier erbij



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top