Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Servische bonensoep met spek en chorizo maaltijdsoep

  • Balkan
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

375 gram witte bonen - 2 liter water - 200 gram reepjes mager rookspek - 2 kleine winterpenen - 1 prei - 1/2 selderijknol - wat selderijgroen (i.p.v. deze groenten kun je ook een pak erwtensoepgroenten nemen) - 250 gram uien - 250 gram aardappelen - 1 blikje tomatenpuree (80-100 gr) - 1 theelepel gedroogde oregano - cayennepeper naar smaak - 1 eetlepel paprikapoeder edelsüsz - zout - 100 gram chorizo in dikkere plakjes gesneden - 1/8 liter zure room


HULPMIDDELEN

Grote pan

Mijn lekkere Servische bonensoep

Blijft smullen..


Deze soep aten wij voor het eerst tijdens een wintesportvakantie in Oostenrijk en we waren direct verkocht.
Pittige witte bonen soep met soepgroenten, spek en chorizo.
Lekkerder als je hem de dag tevoren al maakt.
De gedroogde witte bonen kun je eventueel vervangen door een blik.
Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker

Bereidingswijze

Witte bonen avond tevoren in een grote pan in koud water voor weken. Spek zachtjes uitbakken. Alle groenten inclusief uien en aardappelen schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Bij het spek voegen en zachtjes meebakken. De witte bonen met het grootste deel van het weekwater toevoegen. Tomatenpuree en kruiden vermengen met de rest van het weekwater en toevoegen. (Zout pas aan het einde van de kooktijd toevoegen, de bonen worden dan sneller gaar!)De soep op een hoge hittebron aan de kook brengen en dan zachtjes in plm. 1 1/2 uur gaar laten worden. De laatste 10 minuten de plakjes chorizo toevoegen. Met zout en paprikapoeder op smaak brengen.

Tags, , ,

Serveertips

Opdienen in diepe borden. Zure room op tafel zetten zodat ieder zelf kan nemen en wat lekker (bruin) stokbrood met zoute boter. Smullen maar.

Bron

Duits kooktijdschrift



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top