Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Super lekkere crumble met pruimen

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

170 gram boter -
120 gram suiker -
1 eetlepel kaneel -
1 kg rode of blauwe pruimen -
250 gram bloem -
100 gram gemalen amandelen -
30 gram poedersuiker


HULPMIDDELEN

Grote ovenschaal


Er zijn nog steeds pruimen dus geniet er van. Snel te maken en...je eet je vingers er bij op!Inclusief en bakken kost het je een uurtje.Met kaneelijs en superlekker toetje.Maar ook een heerlijk warm taartje bij een kopje thee of koffie. Het recept komt uit het Duitse blad Essen und Trinken van augustus 1997. Een fantastisch blad als je van goed koken houdt.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Schaal met 10 gram boter invetten en dan met 20 gram suiker en wat kaneel bestrooien.
Pruimen wassen, halveren en ontpitten.

Halve pruimen naast elkaar in de schaal leggen.
Rest boter (160 gram) laten smelten.
De rest van de suiker (110 gram, bloem en gemalen amandelen en gesmolten boter door elkaar mengen.
Als kruimels over de pruimen verdelen. In plm. 30 minuten knappering bruin bakken.
Poedersuiker erover en smullen maar!!!!

Serveertips

Heerlijk met een bolletje kaneelijs of walnotenijs na een lichte maaltijd.
Ook lekker met slagroom bij de koffie of thee.

Bron

Essen und Trinken 1997



Leuk recept? Deel het
Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top