Tagliatelle met courgette, ricotta en walnoten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300-400 gram tagliatelle of fettuccine,
Zout, peper,
1 kleine ongeschilde courgette,
150-200 gram ricotta,
3-4 eetlepels fijngesneden peterselie,
100 gram geraspte pecorino,
50-75 gram grof gehakte walnoten.


Voor een bijzonder effect wordt de courgette in flinterdunne reepjes gesneden.

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de courgette in flinterdunne, lange repen. Meng de ricotta met de peterselie, de pecorino, de walnoten en wat zout en peper. Schep de uitgelekte hete pasta om met de courgette en het ricottamengsel. Verwarm alles nog even in een pan en verdun de saus eventueel met wat pastakookvocht.

Bereidingstijd ca 20 minuten.

Serveertips

Voor flinterdunne plakjes courgette.
Snij de courgette in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf langs de zijkant en je krijgt mooie plakjes.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies