Tagliatelle met courgette, ricotta en walnoten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300-400 gram tagliatelle of fettuccine,
Zout, peper,
1 kleine ongeschilde courgette,
150-200 gram ricotta,
3-4 eetlepels fijngesneden peterselie,
100 gram geraspte pecorino,
50-75 gram grof gehakte walnoten.


Voor een bijzonder effect wordt de courgette in flinterdunne reepjes gesneden.

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de courgette in flinterdunne, lange repen. Meng de ricotta met de peterselie, de pecorino, de walnoten en wat zout en peper. Schep de uitgelekte hete pasta om met de courgette en het ricottamengsel. Verwarm alles nog even in een pan en verdun de saus eventueel met wat pastakookvocht.

Bereidingstijd ca 20 minuten.

Serveertips

Voor flinterdunne plakjes courgette.
Snij de courgette in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf langs de zijkant en je krijgt mooie plakjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies