Sperziebonen met champignons

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ei700 g sperziebonen1 bakje champignons1 eetl. citroensap1 rode paprika3 takjes peterselie? eetl. boter of margarine1 theel. bouillonpoeder1 theel. bonenkruid


Voorbereiding

De ei in 10 min. harkoken, laten schrikken, pellen en in een kommetje fijnprakken.De sperziebonen schoonmaken, wassen en evt. doormidden breken.De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.De champignonplakjes met citroensap besprenkelen.De paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.De peterselie in een kopje fijnknippen.

Bereidingswijze

In een braadpan de boter smelten.Voeg dan 2 dl. water, bouillonpoeder, bonenkruid en sperziebonen toe.Laat dit met het deksel op de pan ? 15 min. koken.Voeg de champignons en de paprika toe en kook dit nog ? 5 min. mee.Alles afgieten en in een serveerschaal overdoen.Schep de ei erdoor en bestrooi het met de peterselie.

Serveertips

Lekker met runderbraadworst.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies