Sperziebonen met champignons

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ei700 g sperziebonen1 bakje champignons1 eetl. citroensap1 rode paprika3 takjes peterselie? eetl. boter of margarine1 theel. bouillonpoeder1 theel. bonenkruid


Voorbereiding

De ei in 10 min. harkoken, laten schrikken, pellen en in een kommetje fijnprakken.De sperziebonen schoonmaken, wassen en evt. doormidden breken.De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.De champignonplakjes met citroensap besprenkelen.De paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.De peterselie in een kopje fijnknippen.

Bereidingswijze

In een braadpan de boter smelten.Voeg dan 2 dl. water, bouillonpoeder, bonenkruid en sperziebonen toe.Laat dit met het deksel op de pan ? 15 min. koken.Voeg de champignons en de paprika toe en kook dit nog ? 5 min. mee.Alles afgieten en in een serveerschaal overdoen.Schep de ei erdoor en bestrooi het met de peterselie.

Serveertips

Lekker met runderbraadworst.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies