Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sperziebonen met champignons

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ei700 g sperziebonen1 bakje champignons1 eetl. citroensap1 rode paprika3 takjes peterselie? eetl. boter of margarine1 theel. bouillonpoeder1 theel. bonenkruid



Voorbereiding

De ei in 10 min. harkoken, laten schrikken, pellen en in een kommetje fijnprakken.De sperziebonen schoonmaken, wassen en evt. doormidden breken.De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.De champignonplakjes met citroensap besprenkelen.De paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.De peterselie in een kopje fijnknippen.

Bereidingswijze

In een Braadpan de boter smelten.Voeg dan 2 dl. water, bouillonpoeder, bonenkruid en sperziebonen toe.Laat dit met het deksel op de pan ? 15 min. koken.Voeg de champignons en de paprika toe en kook dit nog ? 5 min. mee.Alles afgieten en in een serveerschaal overdoen.Schep de ei erdoor en bestrooi het met de peterselie.

Serveertips

Lekker met runderbraadworst.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top