Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sperziebonen met champignons

Sperziebonen met champignons

Door: remy85

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ei700 g sperziebonen1 bakje champignons1 eetl. citroensap1 rode paprika3 takjes peterselie? eetl. boter of margarine1 theel. bouillonpoeder1 theel. bonenkruid



Ontdek meer:

Voorbereiding

De ei in 10 min. harkoken, laten schrikken, pellen en in een kommetje fijnprakken.De sperziebonen schoonmaken, wassen en evt. doormidden breken.De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.De champignonplakjes met citroensap besprenkelen.De paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.De peterselie in een kopje fijnknippen.

Bereidingswijze

In een Braadpan de boter smelten.Voeg dan 2 dl. water, bouillonpoeder, bonenkruid en sperziebonen toe.Laat dit met het deksel op de pan ? 15 min. koken.Voeg de champignons en de paprika toe en kook dit nog ? 5 min. mee.Alles afgieten en in een serveerschaal overdoen.Schep de ei erdoor en bestrooi het met de peterselie.

Serveertip

Lekker met runderbraadworst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top