Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Samhain Meat Pie

  • Iers Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 bay leaf
10 bacon slices
1 pound wild mushrooms, sliced thickly (or domestic mushrooms)
2 leeks chopped into 1 inch pieces (or onions)
3 carrots chopped into 1 inch pieces
1 rabbit or squirrel or chicken, cut into serving portions
3 TBS chopped parsley
3 sliced potatoes (peeled or not, your option)
1 TBS red wine vinegar
2 cloves garlic (optional)



Bereidingswijze

Place the bay leaf into the bottom of a dutch oven or cauldron.
(You will need a lid.) Place half the bacon over the leaf and cover
with half of the mushrooms, leeks and carrots. Place the meat pieces
atop the vegetables and then cover with the rest of the mushrooms,
leeks and carrots. Season to taste, adding half of the chopped parsley,
and one of the crushed garlic cloves. (Extra water or broth can be added
if thought necessary, just not too much.)
Place the potatoes on top of everything else. Add a bit more salt and
pepper, the rest of the garlic and parsley. Place the rest of the
bacon over this and pour the red wine vinegar over them. Place a tight
lid on the pot and cook in the oven at 325 degrees (F) for two hours (2hr)
Do not check inside too often as it will dry out the meat.

Serveertips

Be sure to
discard the bay leaf.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top