Banaan-chocoladetaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Chocoladebodem:
40 gr bloem, 30 gr cacaopoeder
5 eidooiers, 30 gr suiker
20 ml water, 5 eiwit, 100 gr suiker

Roomvulling:
1 l slagroom, 60 gr suiker
2 middelgrote bananen

Vanilleroom:
2 blaadjes gelatine
merg van vanillestokje

Chocoladeroom:
120 gr pure couverture of pure chocolade

Taartsiroop :
80 ml water
1 thl poedersuiker
30 ml rum

Garnering:
1 banaan
citroensap
200 ml slagroom
20 gr suiker
vlokken (melk of puur)

HULPMIDDELEN

Springvorm 28 cm


Echt superlekker, het lijkt moeilijk, maar dat valt echt mee hoor!

Voorbereiding

Oven voorverwarmen :
180 graden

Bereidingswijze

Chocobodem :

Meng de bloem en cacaopoder. Klop de dooiers, suiker en het water luchtig. Klop het eiwit en de suiker tot romig sneeuw. Voeg beide mengsels samen en schep er het bloemmengsel doorheen (goed mengen). Schep het deeg in de ingevette springvorm en bak het 25 minuten.

Als de bodem klaar is snij de afgekoelde bodem dan overlangs door. leg het onderste gedeelte op een schaal. Bekleed de ring van de springvorm met bakpapier en plaats hem om de bodem.


Taartsiroop :

Meng water, poedersuiker en rum en bevochtig hiermee de bodem.


Roomvulling/vanilleroom/chocoroom:

Week de gelatine in koud water. smelt de couverture of chocolade au bain-marie of in de magnetron. Pel de bananen en snij ze in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker stijf.

Schep de helft van de slagroom en de vanille in een kom. Smelt de gelatine en roer hem erdoor.

Schep de rest van de slagroom in de gesmolten couverture of chocolade en roer flink door.

Schep de vanille- en de chocoladeroom samen met de bananenstukjes in een kom.Meng de drie ingredienten door elkaar met een keukenlepel, maar zorg ervoor dat er strepen in de massa zitten. Schep de helft van de gemarmerde slagroom op de taartbodem en strijk de laag glad. Leg er de tweede chocoladebodem op en bevochtig hem met de taartsiroop. Strijk de rest van de slagroom erover en zet de taart ongeveer twee uur op een koele plaats.


Garnering:

Was voor de garnering de ongepelde banaan in warm water en droog hem af. Snij hem in dunne, schuine schijfjes en bedruppel die licht met citroensap.

Klop de slagroom met de suiker voor de garnering en spuit met een spuitzak slagroomrozetten op de taart. Leg op elk toefje een banaanschijfje. Strooi wat vlokken over het midden van de taart.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prvandermeijden

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies