fish & chips

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Paneerlaag:
200 g meel
1 el suiker
4 el bier
1/4 tl zout
2 eierdooiers
6 el melk
6 el water
2 eiwitten

Chips:
1 kg aardappelen
frituurolie

Fish:
1 kg witvisfilets (klein porties)
worcestersaus
citroensap
scherpe mosterd
meel

HULPMIDDELEN

Pan, schaal, friteuse


Bereidingswijze

Het paneren:
1. Zeef het meel in een schaal, voeg de suiker toe en meng dit geheel grondig. Bier, zout en eierdooiers in het midden gieten. Goed roeren.

2. Meng de melk en het water en voeg geleidelijk aan het mengsel toe, totdat een dik-vloeibaar en glad beslag verkregen wordt. Laat het beslag 30 min. rusten.

3. Klop daarna de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het beslag.

Voor de Chips:
1. Schil de aardappelen, snijd ze in 1 cm dikke staven en leg ze in water.

2. Vul de friteuse met de frituurolie en verhit deze tot 160 ?C. Haal de aardappelstaafjes uit het water, dep ze goed droog en frituur ze in de olie. Wanneer ze gaar zijn, uit de olie halen en laten uitlekken.

3. Verhit de olie tot 180 ?C en bak hierin de aardappelstaafjes tot ze een goudbruine kleur verkrijgen. Haal ze vervolgens uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er eventueel wat zout over.

Voor de vis:
1. De vis wassen, droogdeppen, met de kruiden mengen en met meel bestuiven. Elk partje door het paneerbeslag halen en in de friteuse leggen.

2. In 4 a 5 min. goudbruin frituren, uit de olie halen en zouten. Vis en patat direct serveren met azijn.

Serveertips

De fish and chips besprenkelen met azijn

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies