Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kikkererwten

Door: veggies_van_erie

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


1 ui (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (uit de pers)
0.5 el olie
0.5 tl chilipoeder
0.5 tl zout
0.5 tl kurkuma
0.5 tl paprikapoeder
0.5 el gemalen komijn
0.5 el gemalen koriander
1 blik kikkererwten (a 440 g, uitgelekt)
0.5 blik tomaten (a 440 g, in stukken)
0.5 tl garam masala


Verder heb je nodig


Bron: Het Grote Vegetarische Kookboek, S. Tomnay / Clara


Een pikante bereidingswijze voor die heerlijke, eiwitrijke kikkererwten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de ghee of olie in een pan. Voeg ui en knoflook toe en fruit ze op middelhoog vuur al roerend glazig.
Voeg chilipoeder, zout, kurkuma, paprikapoeder, komijn en koriander toe. Bak dit al roerend 1 minuut.
Roer de kikkererwten en niet-uitgelekte tomaten erdoor. Laat het mengsel afgedekt op laag vuur 20 minuten sudderen; af en toe roeren.
Roer de garam masala erdoor. Laat het nog 10 minuten met deksel sudderen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veggies_van_erie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top