Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kikkererwten

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 ui (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (uit de pers)
0.5 el olie
0.5 tl chilipoeder
0.5 tl zout
0.5 tl kurkuma
0.5 tl paprikapoeder
0.5 el gemalen komijn
0.5 el gemalen koriander
1 blik kikkererwten (a 440 g, uitgelekt)
0.5 blik tomaten (a 440 g, in stukken)
0.5 tl garam masala


HULPMIDDELEN

Bron: Het Grote Vegetarische Kookboek, S. Tomnay / Clara


Een pikante bereidingswijze voor die heerlijke, eiwitrijke kikkererwten

Bereidingswijze

Verhit de ghee of olie in een pan. Voeg ui en knoflook toe en fruit ze op middelhoog vuur al roerend glazig.
Voeg chilipoeder, zout, kurkuma, paprikapoeder, komijn en koriander toe. Bak dit al roerend 1 minuut.
Roer de kikkererwten en niet-uitgelekte tomaten erdoor. Laat het mengsel afgedekt op laag vuur 20 minuten sudderen; af en toe roeren.
Roer de garam masala erdoor. Laat het nog 10 minuten met deksel sudderen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veggies_van_erie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top