Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Sabayon

Sabayon

Door: heleen61

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2003

Ingrediënten 4 personen


4 eierdooiers
5 el suiker
8 el Marsalawijn of zoete witte wijn


Verder heb je nodig


Pan, kom, glazen


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe eierdooiers in het bovenste compartiment van een bain-mariepan of in een kom bovenop een pannetje zacht kokend water. De kom mag het water niet raken.
Voeg suiker en wijn toe en roer goed.
kluts het mengsel tot de sabayon dik, licht en heet is. Het duurt minstens 10-15 min. Het water moet blijven koken.
Giet de Sabayon in 4 grote glazen en dien onmiddelijk op.

Serveertip

Je kunt het ook koud serveren, blijf dan kloppen tot het afgekoeld is. Meng er evt. frambozen, aardbeien of perziken door.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top