Sabayon

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 eierdooiers
5 el suiker
8 el Marsalawijn of zoete witte wijn

HULPMIDDELEN

Pan, kom, glazen


Bereidingswijze

Doe eierdooiers in het bovenste compartiment van een bain-mariepan of in een kom bovenop een pannetje zacht kokend water. De kom mag het water niet raken.
Voeg suiker en wijn toe en roer goed.
kluts het mengsel tot de sabayon dik, licht en heet is. Het duurt minstens 10-15 min. Het water moet blijven koken.
Giet de Sabayon in 4 grote glazen en dien onmiddelijk op.

Serveertips

Je kunt het ook koud serveren, blijf dan kloppen tot het afgekoeld is. Meng er evt. frambozen, aardbeien of perziken door.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies