Viskoekjes

  • Joods Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr. kabeljauwfilet2-3 gekookte aardappels1 teen knoflook, fijngehakt1 ei3 eetl. bladpeterselie, fijngehakt2 theel. nootmuskaatzout en versgemalen peperbloemarachideolie om in te bakken


Bereidingswijze

Pocheer de kabeljauw in water of visbouillon, schep uit de pan en laat uitlekken. Wrijf de aardappels fijn (met een vork of in de keuekenmachine) en meng daar de fijngehakte vis doorheen. Klop het ei los. Meng ei, knoflook, ui, peterselie, nootmuskaat, zout en peper door het aardappel-vismengsel. Vorm er met natte handen acht platte koekjes van en haal die door de bloem. Verwarm de olie op hoog vuur in een koekenpan (die olie moet flink heet zijn) en bak de viskoekjes rondom in de olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met partjes citroen.

Serveertips

De viskoekjes zijn zowel warm als koud lekker.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies