Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatenjam inmaken

Tomatenjam inmaken

Door: orphan

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-08-2003

Ingrediënten


1 kg tomaten,3/4 kg suiker,het sap van een halve citroen.



Uit een oud Margriet kookboek,uit de 50 er jaren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de schoongemaakte tomaten in stukken en laat ze,zonder toevoegingen van water,vlug tot moes koken,met het deksel op de pan.Neem dan het deksel er af en laat de massa tot 2/3 inkoken.Voeg dan de suiker toe,laat het mengsel nu nog zolang inkoken,tot een druppel ervan op een koud schoteltje niet meer uitvloeit,roer er het citroensap door,laat het nog heel even inkoken en vul er onmiddellijk goed schoongemaakte jampotjes mee tot boven aan de rand.Sluit ze af met vochtig cellophaanpapier en elastiekjes,keer de potjes op schoteltjes en bewaar de jam op een koele,droge en donkere plaats.Men verkrijgt van deze hoeveelheid plm.2,5 potje
NB:Bij vrij harde vruchten,bv kwetsen,moet eerst een bodempje water worden toegevoegd.Citroensap is bij tomatenjam nodig,omdat ze anders te flauw van smaak zou zijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top