Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tomatenjam inmaken

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg tomaten,3/4 kg suiker,het sap van een halve citroen.



Uit een oud Margriet kookboek,uit de 50 er jaren.

Bereidingswijze

Snijd de schoongemaakte tomaten in stukken en laat ze,zonder toevoegingen van water,vlug tot moes koken,met het deksel op de pan.Neem dan het deksel er af en laat de massa tot 2/3 inkoken.Voeg dan de suiker toe,laat het mengsel nu nog zolang inkoken,tot een druppel ervan op een koud schoteltje niet meer uitvloeit,roer er het citroensap door,laat het nog heel even inkoken en vul er onmiddellijk goed schoongemaakte jampotjes mee tot boven aan de rand.Sluit ze af met vochtig cellophaanpapier en elastiekjes,keer de potjes op schoteltjes en bewaar de jam op een koele,droge en donkere plaats.Men verkrijgt van deze hoeveelheid plm.2,5 potje
NB:Bij vrij harde vruchten,bv kwetsen,moet eerst een bodempje water worden toegevoegd.Citroensap is bij tomatenjam nodig,omdat ze anders te flauw van smaak zou zijn.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top