Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

zelfmaak chips

Door: icequeen1155

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


2 aardappels
bakje water
2 el zout


Verder heb je nodig


Kaasschaaf
keukenrol
frituurpan/gewone pan gevuld met olie


Lekkere chips

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels
snij ze door midden en begin vanuit het midden waar het glad is dunne plakjes te schaven doe dat met beide aardappels
meng het water met het zout en laat de aardappelschijvjes daar een uur in weken
laat ze dan goed drogen en frituur ze tot ze geelgoud kleurig zijn doe er evt nog een klein beetje zout op ztrooien en laat het op een stuk keukenrol uitlekken

Serveertip

De pittige dipsaus erbij of een beetje kaas erover laten smelten of wat chocolade erover laten smelten
leuk in een mooi zakje voor een kindertraktatie



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top