Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Goulash

Door: rosmap49

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


40 gram boter
2 uien
2 tenen knoflook
1 groene paprika
500 gr magere runderlappen
4 dl. water
2,5 eetlepels paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 potje crème fraiche
40 gram bloem
1 bouillontablet (runder of kruiden)
tijm, aromat, Tabasco of chili poeder, worchestersaus


Verder heb je nodig


Braadpan met deksel
koksmes
snijplank
knoflookpers
roerhulpmiddelen


Met als basis de orginele hongaarse goulash, aangepast voor een romige beleving.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een Braadpan en laat uitbruisen tot dit lichtbruin is.
Bak het vlees rondom op een hoog vuur rondom bruin en haal het met een schuimspaan uit de pan. Voeg de uien samen met de knoflook, en de fijn gesneden paprika toe en laat 5 minuten mee braden.
Voeg de bouillon, paprikapoeder, chili poeder, tijm en vlees toe en laat alles minimaal
90 minuten op sudderstand langzaam gaar worden.
Verwijder de takjes tijm en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat deze 5 minuten doorkoken.
Klop de bloem door de crème fraiche, giet iets van de hete saus bij het
Bloem/creme-mengsel om er al roerende een gladde saus van te maken. Voeg dit bij het vleesmengsel en roer snel om en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken, eerder pruttelen.
Serveer met macaroni of rijst..

Serveertip

Een stevige bulgaarse cabernet sauvignon smaakt hier prima bij.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosmap49
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top