Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mascarponemousse met aardbeien

Door: nana_c

  • Belgisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


250 gram mascarpone
60 gram fijne suiker
3 eierdooiers
5 centiliter amaretto
1/4 liter room
250 gram aardbeien
poedersuiker
aardbeiencoulis
4 amandelkletskoppen
verse muntblaadjes

4 ringen van 7 centimeter doormeter



Ontdek meer:

Voorbereiding

De dag voordien:

Doe de eierdooiers in een kom en klop ze samen met de suiker en de amaretto tot het mengsel bijna wit is.Klop er de Mascarpone door.
Klop de room stijf en spatel deze door het Mascarponemengsel.
Spoel de aardbeien,droog ze af en verwijder de kroontjes.Halveer ze en snij grote exemplaren in plakjes.Hou wat plakjes apart om te garneren.
Bekleed de ringen met plasticfolie.Schik de aardbeien met het snijvlak naar buiten in de ringen.Vul aan met de mousse en druk lichtjes aan.Zet onafgedekt,tenminste 12 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

De dag zelf:
Zet de ringen op de borden.Pak de randen van de folie beet en licht de mousse uit de ringen.Verwijder voorzichtig de folie.
Werk af met een paar plakjes aarbei en verse muntblaadjes.
Lepel er wat coulis rond en bestrooi vlak voor het opdienen met poedersuiker.Geef er een kletskop of een ander koekje bij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top