Zalm met citroenboter, linguine en peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

35 g boter
schil en sap van 1 citroen
zeezout en vers gemalen zwarte peper
2 zalmfilets à 175 g
200 g verse linguine of Paglia e fieno
3 el gehakte peterselie

HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Eén van mijn favoriete pastagerechten: simpel en snel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C. Doe de boter, citroenrasp en -sap in een ondiepe ovenschaal en zet even in de oven tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en wentel ze door het citroen-botermengsel. Zet 8 min in de oven tot de zalm net gaar is. Controleer dit door zachtjes het dikste deel van de vis zachtjes in te drukken, die moet iets meegeven - als de zalm van binnen wiebelig aanvoelt zet je hem nog even een paar minuten terug in de oven. Kook intussen de pasta (binnen 4-5 min klaar!). Giet de pasta af en schep er de peterselie door. Giet de citroenboter uit de ovenschaal erover. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden, leg de zalmfilets hierop en tuck in.

Serveertips

Lekker met peultjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies