Zalm met citroenboter, linguine en peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

35 g boter
schil en sap van 1 citroen
zeezout en vers gemalen zwarte peper
2 zalmfilets à 175 g
200 g verse linguine of Paglia e fieno
3 el gehakte peterselie


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen
HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Eén van mijn favoriete pastagerechten: simpel en snel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C. Doe de boter, citroenrasp en -sap in een ondiepe ovenschaal en zet even in de oven tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en wentel ze door het citroen-botermengsel. Zet 8 min in de oven tot de zalm net gaar is. Controleer dit door zachtjes het dikste deel van de vis zachtjes in te drukken, die moet iets meegeven - als de zalm van binnen wiebelig aanvoelt zet je hem nog even een paar minuten terug in de oven. Kook intussen de pasta (binnen 4-5 min klaar!). Giet de pasta af en schep er de peterselie door. Giet de citroenboter uit de ovenschaal erover. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden, leg de zalmfilets hierop en tuck in.

Serveertips

Lekker met peultjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies