Schartong met citroen

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Mooie schartongen zonder vel,2 citroenen,8 eetlepels olijfolie,grof zeezout,peper,bieslook en rozemarijn.



Lekker en makkelijk voor op de Bbq......

Bereidingswijze

Snij uit het midden van elke citroen mooie plakken en pers de rest uit. Leg 4 grote vellen aluminiumfolie op de werktafel.Besprenkel dit met een beetje olijfolie.
Kruid de vis met peper en zout en leg hem vervolgens op de aluminiumfolie.
Verdeel de plakjes citroen over de vis samen met wat bieslook, besprenkel vervolgens de vis met het citroensap en nog wat olijfolie.Bestrooi de vis met wat grof zeezout en vouw de folie zorgvuldig dicht.Laat wel voldoende ruimte rond de vis zodat de lucht kan uitzetten.
Laat de vis gedurende een 15-tal minuten rustig vergaren op de barbecue.

Serveertips

Dien op met wat frisse gemengde salade en wat gepofte aardappelen met rozemarijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuy


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies