Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Schartong met citroen

Door: cuy

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Mooie schartongen zonder vel,2 citroenen,8 eetlepels olijfolie,grof zeezout,peper,bieslook en rozemarijn.



Lekker en makkelijk voor op de Bbq......

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij uit het midden van elke citroen mooie plakken en pers de rest uit. Leg 4 grote vellen aluminiumfolie op de werktafel.Besprenkel dit met een beetje olijfolie.
Kruid de vis met peper en zout en leg hem vervolgens op de aluminiumfolie.
Verdeel de plakjes citroen over de vis samen met wat bieslook, besprenkel vervolgens de vis met het citroensap en nog wat olijfolie.Bestrooi de vis met wat grof zeezout en vouw de folie zorgvuldig dicht.Laat wel voldoende ruimte rond de vis zodat de lucht kan uitzetten.
Laat de vis gedurende een 15-tal minuten rustig vergaren op de Barbecue.

Serveertip

Dien op met wat frisse gemengde salade en wat gepofte aardappelen met rozemarijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top