Zandkoekjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 250 gram bloem
* 200 gram suiker
* 200 gram boter (kamertemp.)
* 1 zakje vanillesuiker
* snufje zout

HULPMIDDELEN

Uitsteekvormpjes
deegroller


De originele zandkoekjes

Bereidingswijze

Zeef de bloem en doe deze in een kom met de boter, suiker, vanillesuiker en zout.
Snijdt de boter met 2 messen in stukjes. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van.
Zet het deeg afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestuif het werkblad met bloem.
Rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik. Maak er figuurtjes van. Leg deze met een onderlineg afstand van 2 cm op de bakplaat.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.
Eventueel glazuren en versieren.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies